Vis & water

Windmolenparken: wat vind jij?

5376
25 jun 2013

Het kabinet onderzoekt of windmolens op zee dichter onder de kust kunnen worden geplaatst. Dat is mogelijk goedkoper, maar de zichtbaarheid van de windmolens zal toenemen. De Nederlandse Noordzeekust is belangrijk voor veel soorten recreatie - waaronder zo'n 650.000 zeesportvissers - en voor allerhande ondernemers in de vrijetijdssector.

Vrij uitzicht op die Noordzee is een belangrijk aspect bij het beleven van de wijdsheid van de Noordzee. De ANWB roept haar leden, recreanten,toeristen en ondernemers op om op www.anwb.nl/beleefdekust hun mening te geven over de plannen tot eventuele uitbreiding van windmolen lokaties binnen de 12 mijlszone.

Sportvisserij Nederland is al jaren actief om de sportvisserij letterlijk en figuurlijk een plek te geven binnen nieuw op te richten windmolenparken en sluit zich daarom graag aan bij dit initiatief van de ANWB.

-> Geef je mening!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.