Vis & water

Ledengroei door Online VISpas Bestelmodule

6653
25 sep 2013

De Online VISpas Bestelmodule is vanaf het ‘VISpasjaar 2013’ actief. In het begin draaide deze module bij een enkele vereniging, maar inmiddels is hij in gebruik bij meer dan 120 verenigingen. En met succes: via de module hebben zich al ruim 4500 nieuwe leden ingeschreven bij de deelnemende hengelsportverenigingen.

Sportvissers die zich via de Online VISpas Bestelmodule als nieuw lid aanmelden bij een hengelsportvereniging, ontvangen direct een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap (VBL). Daarmee kunnen ze meteen gaan vissen. Omdat de inschrijving direct en automatisch wordt verwerkt in de ledenadministratie HSV Leden, krijgen deze nieuwe leden de VISpas ook sneller thuisgestuurd dan wanneer je op de conventionele manier lid wordt van een hengelsportvereniging (de VBL in de hengelsportwinkel).

Ledenwinst

Verenigingen waar de Online VISpas Bestelmodule draait, hebben relatief meer nieuwe leden dan verenigingen die niet met de module werken. De percentages van nieuwe VISpas verkopen via de online bestelmodule liggen bij sommige verenigingen op 50% of zelfs nog meer (tot 90% aan toe!).

Die cijfers zijn onder meer te verklaren doordat toeristen/sportvissers uit het buitenland nu online heel gemakkelijk een VISpas kunnen aanschaffen. Natuurlijk biedt deze handige tool ook de Nederlandse sportvisser het gemak van direct en laagdrempelig lid worden.

Lijst bestellen

Sinds september kunnen verenigingen in de beheermodule ook aangeven of ze zelf de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren ('het boekje') op willen sturen naar het nieuwe lid of dat de sportvisser de lijst direct mee kan bestellen via de module. Voor € 3,50 wordt de lijst dan opgestuurd door Sportvisserij Nederland.

Module activeren

Alle bij Sportvisserij Nederland aangesloten verenigingen kunnen de module activeren met één druk op de knop op www.mijnhengelsportvereniging.nl. Een website via Mijnhengelsportvereniging.nl is dus geen voorwaarde; ook verenigingen met een eigen website kunnen de module inzetten. Belangrijk is daarbij wel dat de contributie, inschrijfgelden, etc. goed zijn ingevuld in HSV Leden Online.

-> Vraag een gratis, complete website aan, inclusief de online VISpas Bestelmodule

-> Vraag de Online VISpas Bestelmodule apart aan voor onze eigen website

Bron: Hét Visblad oktober 2013

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.