Vis & water

Meervalonderzoek IJssel (update)

15138
07 okt 2013

Op dinsdag 1 oktober startte een groot visserij onderzoek in de Oude IJssel. Tijdens het onderzoek wordt de hele visstand in kaart gebracht en is er extra aandacht voor de meerval.

Update 7/10: Omroep Gelderland besteedt uitgebreid aandacht aan het onderzoek:

Dat er in de Oude IJssel al jaren lang meervallen zwemmen is bij velen wel bekend. De een ziet ze als aanwinst voor de hengelsport en de ander is vooral bezorgd over de invloed van deze vis op de visstand. Om meer inzicht te krijgen in het gedrag en de populatie meervallen in de Oude IJssel wordt er een breed visserijkundig onderzoek gestart waarbij er ook op meerval gevist gaat worden.


Drie generaties meerval uit de Oude IJssel gevangen tijdens een eerder onderzoek in de Oude IJssel (foto: Hengelsportfederatie Midden Nederland)

Sportvisserij Nederland doet deze hele week samen met de Hengelsportfederatie Midden Nederland onderzoek. Het onderzoek start in Doesburg en vanaf daar wordt er stroomopwaarts gewerkt richting Ulft. Op de website van de federatie staan de datums en locaties waar de vis die dag wordt verwerkt.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen op de locaties waar de vis wordt verwerkt. De visserij start om ca. 9.00 uur en eindigt om ca. 16.00 uur.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.