Vis & water

WK Kust Senioren 2013 Torremolinos, verslag vrije trainingen

7018
20 okt 2013

Na een week van voorvissen met wisselende weerstomstandigheden hebben we de visserij aardig onder de knie en een goed gevoel over hoe we moeten vissen; qua afstand, onderlijnen en aas aanbieding.

Op het parcours zijn wisselende omstandigheden die soms een andere aanpak vragen. Zaak is dit te onderkennen en toe te passen, maar over het algemeen kunnen we met de onderlijnen die we hebben ontwikkeld aardig uit de voeten.

Natuurlijk zijn er verschillen ten opzichte van andere teams zoals het thuisteam Spanje maar omdat we in het donker vissen is het niet mogelijk te zien wat de andere teams doen.


    

Tom vd Pol                                                  Theo van Broeck met prachtige Herrera


Tom v/d Pol en John Muis waren een paar dagen eerder dan de rest van het team gearriveerd met vrij winderige omstandigheden die de visserij ten goede kwamen. In de stromingloze wateren rond de stranden van Torremolinos, is elke beweging in het water voldoende om de vis te lokken. De flinke golfslag woelde het ondiepe kustwater aardig om en trok mooie vis aan waardoor er veel gevangen werd. Zeebaars, gestippelde zee baars, grote pietermannen, sargo’s, herrera’s, boga’s, palometa’s en besugo’s voerden de boventoon. Vanaf afgelopen dinsdag nam de wind af en samen met de volle maan, die de zee volop verlichtte, zorgde het ervoor dat de vangsten drastisch afnamen. Het werd werkelijk peuteren om een vis te vangen maar ondanks alles konden we toch aan maatse vissen komen.

 
   

John Muis met Boga's                                      Mike Lubbers eveneens met Herrera

 
We zijn benieuwd met wat voor een toverdoos de Spaanse ploegen komen, Het zal waarschijnlijk wel iets speciaals zijn maar misschien hebben we het mis en hebben zij evenveel problemen om aan de vis te komen.

De sfeer is uitstekend, hotelaccommodatie en eten perfect. Beide ploegen zijn geconcentreerd bezig met de voorbereiding. Het dagelijkse ritme bestaat uit slapen, ontbijten, evalueren, lijnen en spullen in orde maken en het proefvissen zelf van 19:00 tot 23:00 uur.


 Ruud van Noord, geconcentreerd bezig.

Het aas is top, Gusana Catalana, een pierensoort die stevig is en een speciale aanpak nodig heeft om aan de haak te doen. Gelukkig is dit trucje is zo geleerd. Ook het bezoek aan diverse hengelsportzaken is een belangrijk onderdeel van het geheel; wat informatie losweken en natuurlijk materialen kopen. De spanning zal ongetwijfeld oplopen. Zaak is om rustig te blijven en geconcentreerd te focussen op de training en zo de laatste details uit te werken.

Vandaag, zaterdag, eerst de parade, de officiële opening en het welkomstbanket. Morgen de officiële training.

Groetjes uit het zonnige Torremolinos, maandag zo rond 13:00 het verslag van de officiële training.

Arthur van Tienen


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.