Vis & water

Update vissengids app

11193
15 nov 2013

De Vissengids app is sinds de lancering in 2011 al meer dan 150.000 keer gedownload. Logisch, want het is een unieke app die ervoor zorgt dat je overal en altijd alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen op zak hebt. Deze maand heeft de app een update gekregen.

In oktober 2012 is een aantal belangrijke wijzigingen in werking getreden die de mogelijkheden voor sportvissers flink verruimen. Sinds die datum mogen we bijvoorbeeld gericht op meerval vissen, is de gesloten tijd voor de worm als aassoort opgeheven en is het nachtvissen flink verruimd. Deze informatie is allemaal aangepast in de app.


Gericht op meerval vissen nu toegestaan

Gesloten tijden

Ook zijn er verschillende aanpassingen gedaan in gesloten tijden voor bepaalde vissoorten. De gesloten tijd (= terugzetplicht) voor snoek liep van 1 maart t/m 30 juni. Deze gesloten tijd is ingekort tot 31 mei. Hierdoor loopt de einddatum van de gesloten tijd voor snoek nu gelijk met de gesloten tijd voor het gebruik van slachtproducten, kunstaas, een stukje vis of dood visje én gelijk met de einddatum van de gesloten tijd voor baars en snoekbaars.


Gesloten tijd snoek ingekort

Minimummaten

Nieuw is dat de minimummaten voor zeevissen ook van toepassing zijn geworden als de betreffende soort wordt gevangen in het binnenwater (art. 1, lid 3 van het Reglement minimummaten en gesloten tijden 1985). Hiermee is de handhaving van het verbod op het bezit van ondermaatse zeevis flink verbeterd. Naast de minimummaten en gesloten tijden zijn inhoudelijke wijzigingen gedaan bij diverse vissoorten, zoals de verspreiding van bepaalde grondelsoorten.

Download de Vissengids app

  • Alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen op je smartphone.
  • Informatie over herkenning, verspreiding, gesloten tijden, voedsel en meer.
  • Professioneel beeldmateriaal.
  • Inclusief determinatiemodule: bepaal direct welke vis je hebt gevangen!

  

-> Meer informatie

Drie gratis apps voor sportvissers

De VISsengids, VISplanner en MijnVISmaat apps maken sportvissen makkelijker en nóg leuker! Ze zijn allemaal gratis te downloaden via Google Play (voor Android) en de AppStore (voor Apple). Lees er hier meer over!

  

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.