Vis & water

Stropers gepakt: 1.100 kilo paling en ondermaatste vis

12955
11 nov 2013

Enkhuizen - Hoorn - De politie Noord-Holland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben in een gecombineerde actie op woensdag 7 november aanhoudingen verricht in verband met illegale vangst van paling op het IJsselmeer.

1100 kilo paling

Bij de actie werden drie beroepsvissers uit Enkhuizen in de leeftijd van 60, 35 en 23 jaar aangehouden. Bij hen werd 400 kg paling aangetroffen. Ook werden drie beroepsvissers uit Hoorn in de leeftijd van 31, 25 en 20 jaar aangehouden, die 700 kg paling aan boord van hun boot hadden. Zij hadden ook ondermaatse snoekbaars en baars aan boord. De ruim 1.100 kilo vis werd teruggezet in het water.

Beschermde diersoort

De palingvangst is in de maanden september, oktober en november verboden op grond van Europese wetgeving en de Flora- en Faunawet. Op basis van deze regelgeving is de paling tot beschermde diersoort verklaard en mag deze in die maanden niet gevangen. Juist in deze periode onderneemt de paling de trek naar de Sargassozee om te paaien. Deze maatregelen zijn genomen om de Europese palingstand, die de laatste jaren sterk terugloopt, te stimuleren.

Bron: politie.nl

Lees ook:

-> Alles over de aalproblematiek in Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.