Vis & water

Woensdag 15 januari Visserijkundig Onderzoek te Veenendaal

6794
14 jan 2014

Op verzoek van Hengelsportvereniging De Rietvoorn, onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 15 januari 2014 de Grote Pekken en op donderdag 16 januari het Stadspark te Veenendaal.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. In de Grote Pekken is een deel van de visstand gestorven door een calamiteit. In het Stadspark wil de vereniging graag een beter inzicht in de visstand na het baggeren.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken op woensdag aan de Industrieweg en donderdag aan de Groeneveldselaan / Tinnenweide. IJs en weder dienende!

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Klik hier voor meer informatie over Visserijkundig Onderzoek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.