Vis & water

Visserijkundig Onderzoek 18 en 19 februari te Balkbrug

7065
14 feb 2014

Op verzoek van Sportvisserij Oost Nederland, onderzoekt Sportvisserij Nederland op dinsdag 18 en woensdag 19 februari 2014 de Bijkersplas te Vinkebuurt / Balkbrug.

Met het onderzoek hoopt de Sportvisserij Oost Nederland een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de zandwinplas. Sportvisserij Oost
Nederland heeft het visrecht op dit water, maar het water is nooit onderzocht.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Bijkersweg ter hoogte van huisnummer 2-3 te Vinkebuurt (Balkbrug). IJs en weder dienende! De plas is ook bereikbaar vanaf de Oude Zwolseweg.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.