Vis & water

Visserijkundig Onderzoek Beilen 25 februari a.s.

5717
21 feb 2014

Op Sportvisserij Nederland onderzoekt, op verzoek van Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe, dinsdag 25 februari 2014 de vijver ’t Spiek te Beilen.

Met het onderzoek hoopt de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe heeft het visrecht op dit water, maar het water is nooit onderzocht. Voor de woonwijk staat een herinrichting van het park gepland. De uitkomsten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn om aanbevelingen van het visserijkundig onderzoek mee te nemen in de plannen.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan De Stroom/De Made te Beilen. IJs en weder dienende!

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.