Vis & water

Woensdag 26 februari a.s. Visserijkundig Onderzoek te Klazienaveen

6285
24 feb 2014

Op verzoek van Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe, onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 26 februari 2014 twee wateren in Klazienaveen. Het betreft het Kruiwerk en Zwartemeer.

Met het onderzoek hoopt de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Het water is nooit onderzocht. De uitkomsten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn om de wateren anders in te richten of om actiever visstandbeheer te voeren.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan het Kruiwerk. Het Zwartemeer wordt in de middag onderzocht (zijde sportpark Voetbalvereniging Zwartemeerse Boys aan de Plaatsen). IJs en weder dienende!

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

 Lees ook:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.