Vis & water

Update zegenvergunningen benedenrivierengebied

7978
06 jun 2014

Het ministerie van Economische Zaken heeft zeven zegenvergunningen verleend aan diverse beroepsvissers in het Benedenrivierengebied (Haringvliet, Hollands Diep, Amer en Nieuwe Merwede). Toestemmingen waar -zoals het er naar uitziet- geen verdere regels aan worden gesteld. Niet qua vangsthoeveelheden, noch voor wat betreft te vangen vissoorten en visperiode.

Foto: zulke baarzen zijn goud waard voor de hengelsport!

Deze ongelimiteerde nettenvisserij baart de georganiseerde sportvisserij ernstig zorgen en leidt tot veel onrust onder sportvissers. In dit bericht een update over dit dossier.

Kansrijke acties

Een werkgroep van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland is gestart de problematiek rond de beroepsvisserij op de Benedenrivieren in kaart te brengen en kansrijke acties te bepalen. Inzichtelijk is gemaakt welke vergunningen aan wie zijn verleend en wat de bijbehorende voorwaarden zijn. Daarnaast wordt samen met partners in dit proces gekeken hoe de visstand is en wat er duurzaam kan worden onttrokken. Ook het economische en recreatieve belang van de hengelsport wordt in beeld gebracht.

Procedures

Onderzocht wordt welke juridische acties tot de mogelijkheden behoren en wat de kans op succes is. De eerste bezwaarprocedure tegen een beroepsvisser is reeds in gang gezet en een civielrechtelijke procedure tegen de Staat wordt voorbereid.


Onlangs zijn via het SKP-project nog karpers uitgezet in het benedenrivierengebied. Bedoeld voor de sportvisser uiteraard.

Zodra er meer nieuws in dit dossier is, lees je dat uiteraard op deze site en die van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.