Vis & water

Kotter betrapt op vissen in beschermd gebied Noordzee

6228
13 jun 2014

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben woensdagmiddag 11 juni een visserskotter betrapt die viste in een beschermd gebied op de Noordzee. De kotter is onder begeleiding van een inspectieschip van de Nederlandse Kustwacht naar de visafslag in Scheveningen gevaren.

Er is beslag gelegd op de verkoopopbrengst van bijna € 30.000. Ook krijgt de visser een proces-verbaal voor het illegaal vissen.

Op de Noordzee zijn er gebieden die in bepaalde periodes gesloten zijn voor de visserij. Het gebied waar deze Nederlandse kotter werd opgebracht mag niet worden bevist, zodat de kabeljauwstand zich kan herstellen. De officier van justitie van het Functioneel Parket besluit over de verdere strafrechtelijke vervolging van de visser.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via www.nvwa.nl.

Bron: NVWA

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.