Vis & water

Cursus waterplanten voor medewerkers

4829
20 jun 2014

Begin 2013 is Sportvisserij Nederland gestart met het project ‘Waterplantenbeheer’. Aanleiding voor dit project is dat sportvissers de laatste jaren in veel binnenwateren overlast van woekerende waterplanten ondervinden.

Het project Waterplantenbeheer is een meerjarig project dat uit verschillende deelprojecten bestaat, uiteenlopend van het inventariseren van de knelpunten in de maaipraktijk bij waterbeheerders, onderzoek naar de inzet van alternatieven, tot verschillende praktijkproeven.

Sportvisserij Nederland wil hiermee een aanzet geven tot het effectiever inzetten van het waterplantenbeheer ten behoeve van de visstand en de sportvisserij.

Een van de onderdelen van het project is de cursus over waterplanten voor medewerkers van Sportvisserij Nederland en de federaties.

Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: soortenherkenning en ecologie van waterplanten, de relatie van waterplanten en vis, relatie met het beleid en de mogelijkheden en onmogelijkheden van beheer. Door meer kennis van waterplanten en de samenhang met vis, beleid en beheer kunnen de medewerkers beter adviseren over het beheer van waterplanten richting de sportvisserij en de waterbeheerder.

De cursus bestaat uit een dag theorie en een dag praktijk en wordt gegeven door Ger Boedeltje. Ger Boedeltje is leraar en heeft daarnaast een eigen adviesbureau dat zich bezig houdt met waterplanten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.