Vis & water

Huldigingen: WK, Topcompetitie en Jan van Schendel

3943
22 sep 2014

Na het daverende succes van de Nederlandse seniorenploeg in Kroatië, waar de wereldtitel veroverd werd, stond afgelopen weekend het slotakkoord van de Topcompetitie op het programma. De laatste twee wedstrijden in een reeks van zes om te bepalen wie nationaal gezien de beste visser is. Jurgen Spierings bleek uiteindelijk de sterkste, waardoor hij binnen een week twee gouden plakken aan zijn prijzenkast kon toevoegen.

Wie zondagmiddag naar de prijsuitreiking in Dansacademie Ri-Jo te Hellevoetsluis was afgereisd, kon er eens goed voor gaan zitten. Naast het uitreiken van de onderscheidingen in alle categorieën van de TopCompetitie, werden ook de kersverse wereldkampioenen officieel gehuldigd. Dat de bondscoaches het met hun selectie bij het rechte eind hadden, bleek al uit het winnen van WK-goud. Maar dit werd nog eens bevestigd door de eindrangschikking van de TopCompetitie. De WK-deelnemers die zich naar goud hadden gevist, eindigden allemaal bij de eerste zeven. Reserve Wim Fuhler behaalde een keurige vijftiende plaats.

Naast winnaar Jurgen Spierings mochten ook Jo Adriolo en Arjan Klop het TopCompetitie podium betreden. Allen waren een week eerder nog actief in Kroatië en vooral laatstgenoemde heeft een wel heel noemenswaardige prestatie neergezet. Met het WK-goud en individueel brons al in de tas, completeerde hij zondagmiddag namelijk het kleurenpallet met een zilveren medaille. Wie dacht dat het daar bij bleef, kwam bedrogen uit. Namens Sportvisserij Nederland reikten Peter Paul Blommers (Bestuurslid Wedstrijden) en Willem Raven (Commissaris Wedstrijden) als klap op de vuurpijl de zilveren speld uit aan de WK-ploeg en bondscoach Stefan Verhoeven. Dit voor bewezen diensten en hun bijdrage aan de behaalde wereldtitel.

Voor Jan van Schendel – die al in het bezit was van de zilveren versie – lag nog een extra verrassing in het verschiet. De gouden speld als bekroning voor zijn bijdrage aan de wedstrijdvisserij in de loop der jaren. Alleen al in 2014 was hij eindverantwoordelijk voor het behalen van de wereldtitel, de zilveren plak tijdens Fish-O-Mania, de vierde plek op het EK, brons tijdens het WK Feeder en winst bij de Meerlanden en de Interland met Duitsland. Dat terwijl hij zelf voorheen ook als international actief was en in 1991 brons won op het WK in Hongarije. Dubbel en dwars verdiend dus!

Tot slot werden de prijzen voor de overige categorieën in de TopCompetitie uitgereikt. Zo won Anja Groot het klassement bij de dames, gingen Stefan Hooyman (U18) en Ramon Ansing (U23) er met de juniorentitels vandoor en werd Hennie van der Bruggen gekroond tot veteranenkampioen. In de B-divisie trok oud juniorenwereldkampioen Sjors Milder aan het langste eind, wat betekent dat hij volgend jaar zijn viskunsten in de hoogste divisie mag etaleren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide