Vis & water

Tweemaal Visserijkundig Onderzoek te Kampen

5280
10 nov 2014

Op verzoek van Hengelsportvereniging Ons Vermaak te Kampen, onderzoekt Sportvisserij Nederland op dinsdag 11 november 2014 de Bouwkolk te Kampen. Op woensdag 12 november 2014 onderzoekt Sportvisserij Nederland het Stadspark te Kampen.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de kolken.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht en weer teruggezet. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Op dinsdag 11 november a.s. start het onderzoek rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Zwartendijk.

Op woensdag 12 november a.s. start het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Broedersingel. Tevens komt op 12 november de Marnixschool met groep 7 & 8 tussen 10:00 en 12:00 uur op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. IJs en weder dienende!

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

 Klik hier voor meer informatie over het Visserijkundig Onderzoek.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.