Vis & water

Petitie tegen EU zeebaarsmaatregelen

4920
12 nov 2014

Naar aanleiding van de door de Europese Commissie voorgestelde bag limit van één zeebaars per persoon per dag, zijn sportvissers in heel Europa in het geweer gekomen tegen dit onzalige voorstel. In diverse landen zijn online petities gestart om de EU-commissie en nationale overheden duidelijk te maken dat sportvissers niet alleen wensen op te draaien voor jarenlange door beroepsvissers veroorzaakte schade aan de zeebaarsstand.

De European Anglers Alliance (EAA) gaf vorige week al in een klip en klaar statement aan dat de door de EU-commissie voorgestelde maatregel onvoldoende, onevenwichtig en onacceptabel is voor de sportvisserij.

Om dit geluid vanuit de sportvisserij duidelijk richting de Europese Commissie en andere (inter)nationale beleidsmakers te laten horen, is Koen de Bièvre als bestuurslid van Bootvisvereniging Zuidwest Nederland (De Deltavissers) een internationale petitie gestart. Hier kunnen sportvissers hun stem laten horen dat zij het niet eens zijn met de voorgestelde maatregelen. Sportvisserij Nederland staat positief tegenover dit initiatief. 

Klik hier om naar de petitie te gaan en deze te ondertekenen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide