Vis & water

Volop visserijkundig onderzoek

5197
17 mrt 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland weer het land in voor visserijkundige onderzoeken in Etten-Leur, Heeswijk-Dinter, Nistelrode en Malden.

Het eerste onderzoek vindt dinsdag 17 maart plaats op de Halsche Vliet in Etten-Leur op verzoek van Hengelsportvereniging De Kleine Voorn. Vervolgens onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 18 maart de Klotwijk in Heeswijk-Dinter en de Meuwelvijver in Nistelrode (HSV Vorstenbosch). Donderdag 19 maart zijn de Grote- en Korte Loef in Malden-Heumen aan de beurt (HSV De Vriendenkring).

Onderzoek

Met het onderzoek hopen de verschillende partijen een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten om 09.30 uur en 12.00 uur:

  • Dinsdag 17 maart; de Halsche Vliet te Etten-Leur/Prinsenbeek (09.30 uur aan de Langeweg). 
  • Woensdag 18 maart; de Klotwijk te Heeswijk-Dinter (09.30 uur aan de Koffiestraat) en Meuwelvijver te Nistelrode (12.00 uur aan de Piet Geersdijk). 
  • Donderdag 19 maart; Grote Loef (09.30 uur) en de Lange Hoef (12.00 uur).
Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.