Vis & water

Vissennetwerk in teken van beekherstel

4279
16 sep 2015

Donderdag 24 september is er een bijeenkomst van het Vissennetwerk met als thema ‘Herstel van beken en kleine rivieren in Duitsland, Nederland en Vlaanderen.’ De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform Beek- en Rivierherstel en vindt plaats in het Duitse Wesel, vlak over de grens.

Er zijn diverse sprekers uit België, Duitsland en Nederland. Daarnaast is er een excursie langs de Lippe. Kijk voor meer informatie op de website Vissennetwerk.nl

Vissennetwerk


Het Vissennetwerk is een platform waarin informatie, kennis en ideeën op het gebied van vissen, visserij en de omgeving van vissen worden uitgewisseld.

Dit gebeurt vanuit zowel een wetenschappelijke als een praktische invalshoek. Het werkgebied bestrijkt de zoete en brakke binnenwateren van Nederland en Vlaanderen. In totaal zijn meer dan 350 mensen in Nederland en Vlaanderen voor hun professie bezig met vis en lid van het Vissennetwerk.


Doelen van het Vissennetwerk zijn onder andere:
  • Uitwisselen kennis en ervaring
  • Genereren van ideeën
  • Toetsen van kennis en ervaring
  • Volgen en beïnvloeden van beleidsontwikkelingen
  • Creëren samenwerkingsverbanden
Thema's waar het Vissennetwerk zich mee bezighoudt zijn bijvoorbeeld vismigratie, beleid en wetgeving (o.a. KRW), inrichting van water, monitoring, etc.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.