Vis & water

Tweemaal visserijkundig onderzoek te Heusden en Alphen (NBr)

4855
17 nov 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland tweemaal een visserijkundig onderzoek uitvoeren in Heusden en Alphen NB.

Het eerste onderzoek vindt woensdag 18 november plaats in Gracht 1 te Heusden op verzoek van Hengelsportvereniging De Parelvissers. Het tweede onderzoek is op donderdag 19 november in Visvijver D´n Ballast te Alphen (NB) op verzoek van Hengelsportvereniging Alfheim.

Onderzoek


Met het onderzoek hopen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is.

Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.Kom kijken!


Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten om 09:30 uur en 12:00 uur:
  • Woensdag 18 november; Gracht 1 te Heusden (09:30 uur aan de Grotestraat vissteiger). Bij dit onderzoek komt om 10:30 uur groep 7 van de Basisschool Johannes Paulus uit Heusden naar de waterkant voor een visles. 
  • Donderdag 19 november; Visvijver D´n Ballast te Alphen NB (09:30 uur aan de Rielseweg).
Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide