Vis & water

Wat vind jij van de langsdammen in de Waal?

3415
27 okt 2016

Sportvisserij Nederland werkt mee aan een groot meerjarig onderzoek naar de effecten van de in 2014 aangelegde Langsdammen in de Waal. De Langsdammen liggen bij Wamel, Tiel, Dreumel en Ophemert. De Radboud Universiteit voert nu een onderzoek uit naar hoe sportvissers de Langsdammen ervaren en beleven. Laat je stem ook horen!

Graag nodigen wij je uit om mee te doen aan een onderzoek naar de beleving van de Langsdammen in de Waal. Iedere sportvisser die wel eens vist op dit traject van de Waal of die in de buurt van dat traject woont roepen we op om de 'enquête beleving langsdammen' in te vullen. Met jouw hulp kunnen we de beleving en belangen van de sportvissers en andere recreanten in kaart brengen.


-> Vul de enquête direct in

Mocht de link niet werken, ga dan naar recreantwaal.science.ru.nl (geen www). Alle antwoorden worden anoniem verwerkt, en onder de deelnemers verloot de Radboud Universiteit 5 VVV-bonnen.

Onderzoek naar de Langsdammen


In 2014 zijn op het traject Wamel-Ophemert Langsdammen aangelegd. In 2015 is een samenwerking gestart tussen verschillende universiteiten, Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland. Doel van de samenwerking is het onderzoeken van de effecten van de Langsdammen op de natuur (o.a. de visstand), de scheepvaart, de recreatie (o.a. sportvisserij) en de stroming van de rivier. Het onderzoek loopt door tot en met 2019.

Sportvisserij Nederland denkt mee en voert ook zelf visstandonderzoek uit. Daarnaast organiseren we viswedstrijden om met behulp van de hengelvangsten meer te leren over de ontwikkeling van de visstand. Verder is er ook een groep sportvissers die regelmatig vangsten doorgeeft aan de Radboud Universiteit. Wil je ook je vangsten op dit traject doorgeven stuur dan een mail.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.