Vis & water

Nieuw in onze webshop! Boek ‘IN DE DIEPTE, hoogtepunten uit tien duikexpedities in de Noordzee’

5664
07 nov 2016

34 duikers, waaronder fotografen en wetenschappers, hebben zich gezamenlijk ingespannen om een prachtig koffietafelboek te maken over de Noordzee ter afsluiting van 10 expedities die Stichting Duik de Noordzee Schoon samen met het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee sinds 2011 heeft georganiseerd. Een ware musthave voor (zee)sportvissers, duikers en liefhebbers van onderwaterfotografie en mooie verhalen. Vanaf nu in onze webshop te koop!

-> Bestel direct in onze webshop voor maar € 25,- (inclusief verzendkosten)

IN DE DIEPTE - 200 pagina’s in atlasformaat 25 x 34 cm - geeft een uniek beeld van tien avontuurlijke en bijzondere ontdekkingsreizen naar alle uithoeken van de Nederlandse Noordzee. Prachtige foto’s, informatieve columns en uitspraken van de expeditieleden geven de beleving weer van gepassioneerde deelnemers aan deze duikexpedities met het stoere schip de Cdt. Fourcault. In acht hoofdstukken wordt telkens een typerend gebied uit de Noordzee behandeld – allen juweeltjes met elk een eigen verhaal.Unieke riffen op de zeebodem


komen aan bod, in de vorm van volledig begroeide scheepswrakken, stenen en rifbouwende soorten. Deze oases van leven liggen op een zandbodem van gemiddeld dertig meter diep en vormen de kraamkamers en schuilplaatsen van ons zeeleven. De scheepswrakken lijken wel tijdcapsules die ons laten zien hoe de Noordzee er in het verleden uitzag. De riffen zijn bijzonder kleurrijk, divers en dichtbevolkt.Tijdens het duiken wordt de flora en fauna in kaart gebracht, waarbij tientallen voor Nederland nieuwe en zeldzame soorten zijn ontdekt. De meest sprekende voorbeelden en de verhalen erachter krijgen alle aandacht in het boek.

Het boek is op de website te bestellen. De opbrengst komt ten goede aan de toekomstige expedities van Stichting Duik de Noordzee Schoon. Deze stichting heeft een ANBI status. De boekuitgave is vervaardigd met biologische inkten.
-> Bestel direct in onze webshop voor maar € 25,- (inclusief verzendkosten)

Redactie: Klaudie Bartelink, Willem Heijdeman en Ben Stiefelhagen
Fotografie: Udo van Dongen en Cor Kuyvenhoven
Ontwerp, kaarten en beeldbewerking: Jan Johan ter Poorten, Aperta
Illustraties: Hendrik Gheerardyn
Druk: Buijten en Schipperheijn
Uitgever: Stichting Duik de Noordzee schoon
ISBN 978¬90¬9030008¬5
NUR410
Eerste druk 2016

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.