Vis & water

'Swim Fish Swim! – ruim baan voor haring, steur en zalm’

5630
14 mrt 2018

Eind september dit jaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Hierdoor krijgen trekvissen als zalm, zeeforel, aal, fint en niet te vergeten de steur weer de vrijheid om tussen zoet en zout te migreren. Met het regelmatig op een kier zetten van de Haringvlietsluizen krijgen niet alleen riviertrekvissen weer ‘lucht’, maar zal ook de voedselsituatie voor roofvissen als snoek, snoekbaars en baars verbeteren.

Wil je ervaren hoe het regelmatig op een kier zetten van de Haringvlietsluizen uitpakt voor de visstand én de natuur in dit geweldige riviergebied? Kom dan naar de expositie ‘Swim Fish Swim!’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Het belooft een bijzondere tentoonstelling te worden waar jong en oud op een actieve manier kunnen kennismaken met de unieke onderwaterwereld van het Haringvliet. Een wereld waar vissen – terecht – de hoofdrol in spelen.

Opening 17 maart

‘Swim Fish Swim!’ duurt van 17 maart tot en met 28 oktober 2018 en zal worden geopend door niemand minder dan VIS TV-presentator Marco Kraal

‘Swim, Fish, Swim!’, een productie van Haarlemamsterdam, wordt met steun van de Nationale Postcode Loterij mede mogelijk gemaakt door Droomfondsproject Haringvliet, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds. De tentoonstelling in Het Natuurhistorisch is georganiseerd in het kader van een meerjarige samenwerking tussen het museum en Natuurmonumenten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.