Vis & water

UITSLAGEN: Team JWP Waterservice aan kop in Evezet Nationale Teamcompetitie Feeder

3670
26 mrt 2018

Afgelopen weekend was de aftrap van wedstrijdseizoen 2018. De eerste wedstrijden van de nieuwbakken Evezet Nationale Teamcompetitie Feeder stonden op het programma. Aan het Amsterdam-Rijn Kanaal bij Tiel pakte Team JWP Waterservice na twee wedstrijden de koppositie in het tussenklassement, gevolgd door respectievelijk team Dutch Feeder Squad en Team Preston Innovations.

Ondanks dat dit eerste wedstrijdweekend vroeg in het jaar gepland stond, werd het seizoen afgetrapt in een zonovergoten Tiel. Dan was het nog hopen op voldoende visvangst. Ruimschoots werden die gebeden verhoord. Op de eerste wedstrijddag ging het hoogste vangstgewicht met ruim 10 kilo naar Theo van As en tijdens het tweede bedrijf wist Frank van der Schaft 9310 gram aan te bieden. Er werden geen nullen genoteerd en er waren slechts negen vissers over het hele weekend genomen die niet boven een kilo vis uitkwamen. Kortom: een schitterend feeder-weekend.

Vangsten
Kleine voorn en brasem met enkele uitschieters van meer dan een kilo. Dat werd voornamelijk ter weging aangeboden. “Het Amsterdamrijnkanaal bij Tiel liet zich dit weekend van z’n goede kant zien, prachtige technische visserij met voornamelijk muggenlarven. Een hele eerlijke wedstrijd”, legt Ramon Ansing – die zelf tweemaal tweede werd in zijn vak – uit. Samen met zijn ploeggenoten Martijn Kroes, Jan Willem Plekkenpol, Edwin Timmer, John Vallenduuk en Gerrit Ansing voert hij namens Team JWP Waterservice de tussenstand aan.

Vervolg competitie
Het was een mooi eerste wedstrijdweekend dat smaakt naar meer. De volgende twee wedstrijden van de Evezet Nationale Teamcompetitie Feeder worden gehouden in Friesland. Op 23 en 24 juni strijken de deelnemende ploegen naar aan het Harinxmakanaal bij Leeuwarden. Het slotweekend wordt gevist aan het Lateraalkanaal in Limburg (6 en 7 oktober). Het belooft een spannende competitie te worden.Frank van der Schaft met zijn aangeboden visvangst, ruim 9 kilo.Mede mogelijk gemaakt door sponsor Evezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.