Vis & water

Zorg CDA over visserij rondom zeereservaat

4535
16 jan 2008

DEN HAAG - De aanleg van de Tweede Maasvlakte dreigt vertraging op te lopen. De visserijsector onderzoekt namelijk een juridische procedure, omdat het kabinet afspraken schendt.

Voor de kust van Schouwen en Goeree is een zeereservaat gepland als compensatie voor aanleg van de Tweede Maasvlakte. Binnen dit bodembeschermingsgebied is de boomkorvisserij verboden. De visserijsector ging er vanuit dat de boomkorvisserij in het gedeelte van de Voordelta dat niet tot het zeereservaat behoort gewoon kon doorgaan, omdat sprake is van bestaand gebruik.

afb.: visserijnieuws.punt.nl

Nu het erop lijkt dat deze tak van bodemvisserij toch vergunningplichtig wordt, overweegt het Productschap Vis juridische stappen. CDA-Kamerlid Koppejan heeft minister Verburg (CDA, Landbouw en Natuur) gisteren gevraagd of zij wil bemiddelen, zodat de vissers kunnen blijven vissen en de Maasvlakte geen vertraging oploopt.

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide