Vis & water

Liever vis

3723
09 jan 2008

AMSTERDAM - Nederlanders die vlees van hun menu schrappen, zetten daar vaak een visje voor in de plaats. Hiermee houden ze hun eigen gezondheid op peil.

Dit blijkt uit een rapport van AnnaLise SVP waarin de veranderende eetpatronen van Nederlanders vanaf 2006 tot 2008 in kaart worden gebracht. De groep (32 procent) die meer vis is gaan eten, is namelijk even groot als de groep die aangeeft minder vlees te eten. Echt vegetarisch worden we niet. Zo'n 4 miljoen Nederlanders vallen onder de groep parttime vegetariërs die minimaal een tot twee keer per maand vlees en vis overslaan.

Voor viseters en (parttime) vegetariërs is de eigen gezondheid de belangrijkste reden om het eten van vlees te laten. Dit motief staat boven dierenleed en het milieu. Tijdens kerst en andere speciale dagen tellen de regels even niet; dan kauwen velen toch weer op een stukje vlees.

Van de consumenten die de afgelopen twee jaar hun eetpatroon hebben veranderd, zegt 65 procent dit op eigen initiatief te hebben gedaan. Andere belangrijke beïnvloeders zijn kranten, tijdschriften, televisie en de mening van familieleden.

Bron: etenengenieten.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide