Vis & water

Nachtelijk hengelen mag

5335
03 dec 2007

Zaterdag 1 december 2007 - GOES - Wie 's nachts een hengeltje wil uitgooien in de Goese vesten, kan dat voorlopig gewoon blijven doen. Ook al zijn er klachten van een echtpaar aan de Westsingel, burgemeester D. van der Zaag is niet van plan het nachtelijke vissen te verbieden.

Vijf jaar lang trekt het echtpaar Van Strien met enige regelmaat aan de bel over de overlast die hengelaars 's nachts zouden veroorzaken. Ze zouden lawaai maken, troep achterlaten en ganzen het leven zuur maken.

Onlangs zette het echtpaar een handtekeningenactie op touw, maar die heeft burgemeester Van der Zaag niet kunnen overtuigen iets aan het probleem te doen.

Volgens hem is er nauwelijks een probleem, bleek donderdagavond in een commissievergadering. "Uit politierapporten blijkt niet dat er veel overlast is. In al die jaren hebben we drie, vier klachten gehad, steeds van dezelfde familie aan de Westsingel. Het is allemaal zwaar overtrokken."

Goes heeft het visrecht voor de wateren in en net rond de binnenstad verpacht aan de Eerste Goese Hengelsport Vereniging. De klagers vroegen de gemeente de pachtovereenkomst niet te verlengen. Volgens de hengelclub is nooit met haar contact opgenomen over nachtvissers die zich niet zouden gedragen. Van der Zaag ziet geen reden waarom de pachtovereenkomst zou moeten worden stopgezet.

Hoewel handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een taak is van de burgemeester, vinden sommige raadsleden het onzin dat Goesenaren 's nachts in de vesten hengelen. VVD'er A. Wevers: "Laat die vissen toch met rust!"

'In al die jaren hebben we drie, vier klachten gehad, steeds van dezelfde familie' Bron: pzc.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.