Vis & water

Vrouwen redden honderden vissen in Wildervank

5273
13 sep 2007

WESTERDIEP - Dinsdagochtend keek een bewoonster van de Sportterreinstraat door het raam naar buiten. In het Westerdiep zag zij tot haar grote schrik honderden vissen met hun kop boven water lucht te happen.

In het stuk Westerdiep, tussen het gemaal en de brug bij Gerards Bloemenkas bleken al tientallen dode vissen rond te drijven. Volgens de bewoonster dreef er op het water een "olieachtige" gloed.

De bewoonster heeft direct de nodige instanties gebeld waar ze zeer laks reageerden. Gelukkig wist iemand van het Wijk en Buurtbeheer de juiste weg te bewandelen en rond het middaguur werd het gemaal aan de Sportterreinstraat open gezet zodat het water kon doorspoelen. In de tussen liggende tijd hebben meerdere buurtbewoonsters rond de 70 vissen gevangen en naar het Oosterdiep gebracht.

Woensdag ging het al weer stukken beter met de vissen. Hier en daar dreven nog dode vissen en tussen de beplanting was duidelijk de "olieachtige gloed" waarneembaar.

Bron: parkstadveendam.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.