Vis & water

Verslag Evaluatie Visstandbeheerplan Geul.

5832
10 jul 2007

Op 5 juli j.l. werd door de VBC Geul een evaluatie gepresenteerd van het Visstandbeheerplan. De voorzitter van de VBC, Dhr. J. Lameriks gaf een inleiding over het werk en de secretaris van de VBC, de heer T. Cremers gaf een uitleg van de CDROM.

De aanzet is het Visstandbeheerplan Geul en zijbeken 1996 - 2005 (W. Schouten, 1996, OVB). In dit plan worden ruim 40 actiepunten benoemd. Op de CD ROM zijn deze actiepunten benoemd en worden de genomen maatregelen of acties benoemd. Per actiepunt kunnen de vorderingen worden beoordeeld en kan een actiepunt worden afgevoerd als het afgehandeld is. Op de CD ROM zijn ook de gebiedsbeschrijvingen van de Geul en zijbeken opgenomen en informatie over het herintroductieplan beekforel. vlnr: Dr. Schrijen, T Cremers en J. Lameriks Ook de vangstgegevens van de bemonsteringen zijn opgenomen. Kortom de CDROM is een databank, waarin alles overzichtelijk is opgenomen en goed kan worden bijgehouden. Weg met de schoenendozen vol losse gegevens!
Het eerste exemplaar van de CDROM werd aangeboden aan de heer Dr. Schrijen van het Waterschap Roer en Overmaas. De VBC heeft goede contacten met de ecoloog van dit waterschap en het Waterschap is blij met deze samenwerking.
Als laatste stond de première van de film Visgeheimen van de Geul en Maas op het programma. Deze film werd door een dertigtal aanwezigen met grote belangstelling bekeken.
Meer info over de CDROM is te verkrijgen bij jef.lameriks@planet.nl. Sportvisserij Nederland complimenteert de VBC met deze nieuwe opzet van Visstandbeheer en evaluatie!
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.