Vis & water

Kort Advies actief in Groningen

7978
28 feb 2007

In de weken van 26 februari en 5 maart is het visserijkundig onderzoeksteam van Sportvisserij Nederland actief in de provincie Groningen. De Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe heeft de opdracht gegeven de visstand in het Noord-Willemskanaal, het Boterdiep en de Blauwe Stad te onderzoeken.

De visserij in het Noord-Willemskanaal heeft tot doel de teruglopende vangsten van sportvissers te verklaren. Op 27, 28 februari en 1, 2 en 6 maart vindt u het onderzoeksteam hier vanaf 9:00 uur langs de waterkant.

In de morgen van 7 maart start het visserijkundig onderzoek in het Boterdiep. De nadruk ligt op de migratiemogelijkheden voor vissen in het Boterdiep en aangrenzende wateren.

Op 8 maart tenslotte is het onderzoeksteam actief in de Blauwe Stad. De federatie, waterschap, afzonderlijke sportvissers en niet op de laatste plaats het team zelf is nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de visstand in dit nog maar pas gegraven water.

Voor iedere visserij maakt men gebruik van grote zegens en elektro-visapparatuur. Na de vangst stelt het onderzoeksteam vast welke vissen aanwezig zijn en meet en weegt de afzonderlijke vissoorten. Alle vissen krijgen vervolgens de vrijheid terug en het team start met de rapportage. Het resultaat is een kort schriftelijk advies aan de federatie over het te voeren visstandbeheer en de inrichting van het viswater. Klik hier voor meer informatie over de diensten van Sportvisserij Nederland op dit gebied.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.