Vis & water

Veel actie op de Visma

5637
17 jan 2007

De grote publieksbeurs voor de hengelsport Visma kent dit jaar meer activiteiten voor jong en oud dan ooit tevoren. Er is zelfs een Visma Experience Hall. Daarnaast vind je er natuurlijk weer een groot aanbod van hengelmaterialen, (vis)boten en visreizen.

De beurs die van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april in de Rotterdamse Ahoy wordt gehouden legt de nadruk op 'BELEVEN'. Vandaar dat Sportvisserij Nederland, vaste deelnemer aan de beurs en te vinden in de Expirience Hall, als variant op de slogan 'Vissen doe je met de VISpas' speciaal voor deze Visma heeft gekozen voor 'Beleef het met je VISpas!'

Op onze stand met prachtige aquaria wordt vanzelfsprekend in de breedste zin van het woord uitleg gegeven over die nieuwe VISpas en de aanverwante jeugdVISpas, de zeeVISpas en de kleine VISPas plus bijbehorende lijsten van viswateren. Vanzelfsprekend krijgen bezoekers informatie over vis, viswater en vissen in het algemeen, maar is er voor beginners ook gelegenheid om met hulp van specialisten een tuigje te maken, bijvoorbeeld zelf een (snoek)streamer te binden of een boilie-onderlijn te knopen. Specialistengroepen als de KSN (Karperstudiegroep Nederland), de SNB (Snoekstudiegroep Nederland België) en de VNV (Vereniging Nederlandse Vliegvissers) verlenen assistentie en informeren je over alles dat met hun discipline te maken heeft.

NOVITEITEN
Nieuw van Sportvisserij Nederland zijn de veldgidsen Visherkenning en Controle Visdocumenten, de nieuwe vissenposter, een nieuwe cap, een visdocumentenmapje en last but zeker not least de DVD Jeugdbegeleiding.

Wie de strijd aandurft met een forel, maar evengoed met een kolossale meerval of nog sterker een tonijn; die kan achter onze drilsimulator plaatsnemen en ervaren wat zo'n vis met je doet. Ons advies om vooraf aan de dril wel eerst wat bezoeken te brengen aan de sportschool.

VIS TV
Natuurlijk zijn Ed en Marco op de stand om je (bijna) alles over Vis TV en Vis & Vang te vertellen. Tevens geven zij presentaties, delen handtekeningen uit en gaan met wie dat wil op de foto. Kortom; Sportvisserij Nederland zorgt ook dit jaar weer voor een levendig sportvisserijcentrum met veel interessante en leerzame activiteiten.

VIS MOET ZWEMMEN
Op de jaarlijkse persbijeenkomst van de Visma op 15 januari jl. kondigde Harteveld, bekend van z'n jonge jenever, aan dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mannen vooral om vrouwen, voetbal en vissen of te wel de drie V's geven. En omdat 'Mannûh Vissûh en Vis moet Zwemmen', is er op de site www.mannenonderelkaar.nl en speciaal voor de Visma een visherkenningsquiz visherkenningsquiz met prachtige prijzen.

Dat er steeds meer vrouwen vissen en ook best een borrel lusten was Harteveld kennelijk even ontgaan. Maar goed; toen Quirijn de Koning van de firma Harteveld als proef op de som de voornamelijk aanwezigen mannen (!) op de persbijeenkomst uitnodigde om een keer mee te doen met de quiz bleef het opvallend lang stil. Nadat een aantal bekende en minder bekende aanwezigen bedankten voor de eer werd Ed Stoop door enkele samenzweerders min of meer als vrijwilliger aangewezen. En adel verplicht!

Het verwachtte leedvermaak werd echter snel in de kiem gesmoord toen Ed 11 van de 11 getoonde zeevissen herkende en als eerste een fles 'jonge klare' in ontvangst mocht nemen.

OPENINGSTIJDEN
Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart is de Visma geopend van 10.00 - 22.00 uur en op zaterdag 31 maart en zondag 1 april van 10.00 tot 17.00 uur. Op www.visma.nl vind je alle overige info.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.