Vis & water

Witvissen - Melissa Krijgsman; aanstormend talent

21 feb 2013

Melissa Krijgsman is een rijzende ster in de Nederlandse wedstrijdvisserij. Ze vertegenwoordigde ons land op het WK Zoetwatervissen voor dames in Friesland, en wist daar met haar teamgenoten een zeer verdienstelijke bronzen plak te veroveren. Aan de oevers van een van haar thuiswateren, het Noord-Hollands Kanaal bij Akersloot, maken we nader kennis met Melissa.

In het wereldje van het wedstrijdvissen geldt de 18-jarige Melissa Krijgsman als een aanstormend talent, maar daarbuiten is ze relatief onbekend. Dat ze in augustus op het WK samen met haar teamgenoten Anja Groot, Ingeborg Audenaerd, Wanda de Schouwer, Loraine Vermeulen, Kaylee Goedhardt en Chantal Mensink beslag legde op de derde plek; het kan je zomaar even zijn ontgaan. Aan het Noord-Hollands Kanaal zal ze deze koude zaterdag gewild en ongewild herinneringen ophalen aan het WK. Ondertussen zal ze zowel met de vaste stok als met de feederhengel proberen wat vis te vangen, in water waarvan de meeste bewoners inmiddels wel in de winterstand staan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.