Veel dode vissen in Groenendaal in Heemstede

6146
23 jan 2009

Bron: ijmuidercourant.nl. heemstede - In het ondiepe water van Groenendaal in Heemstede drijven honderden dode vissen. De vissen, vooral voorntjes, zijn waarschijnlijk overleden door zuurstofgebrek in de dichtgevroren wateren tijdens de vorstperiode.

De vissterfte in Groenendaal is geen uitzondering. Bij Sportvisserij Nederland stromen op het moment vanuit het hele land meldingen van dode vissen binnen.

Rien Boon, voorzitter van Hengelsportvereniging Haarlem, vermoedt dat het water in het noordelijke deel van Groenendaal, waar de vissen liggen, te ondiep is. Daardoor is er in tijden van ijs op het water nog minder zuurstof voor de vissen.

De gemeente Heemstede begrijpt nog niet precies waarom er op deze plek veel dode vissen zijn, terwijl in andere aangesloten plassen geen vissterfte is. In ieder geval gaat de gemeente de vissen zo snel mogelijk weghalen, vertelt woordvoerster Karen Sonneveld. ,,We kunnen echter niet alle vissen weghalen omdat ze op sommige plekken nog onder het ijs liggen. Op de plekken waar we wel bij kunnen, worden deze snel verwijderd.''

Bron: ijmuidercourant.nl.

Meer over vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.