Verstopte riolering veroorzaakt problemen oppervlaktewater

5303
18 mei 2009

Bron: duiven.nl. Op zaterdag 16 mei is in de Walcherenstraat in Duiven een verstopping van de riolering geconstateerd. Dit werd veroorzaakt door een pomp in de riolering die verstopt was geraakt. Hierdoor kwamen bij de gemeente Duiven klachten binnen van stankoverlast en vissterfte in de watergang aan de Terschellingstraat.

In de loop van zaterdagavond is de pomp gerepareerd en de riolering leeggehaald. Deze functioneert op dit moment weer normaal. Door de verstopping in de riolering is echter rioolwater door de overstort in het oppervlaktewater terecht gekomen. Hierdoor werd het zuurstofgehalte in de watergang dermate laag, dat dit tot vissterfte leidde. Daarom wordt door de brandweer en een loonwerker met behulp van pompen water hoog op het oppervlaktewater gespoten. Dit zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte in het water weer zal toenemen.

Omwonenden kunnen de riolering gewoon gebuiken. Er is een kleine kans op stankoverlast buiten.

Bron: duiven.nl

-> Meer over vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide