Oostblok-piranha teistert Nederlandse wateren (video)

15355
06 nov 2014

Gister maakte Hart van Nederland opnames van een bijzondere vissessie met Sportvisserij Nederland medewerkers Pieter Beelen en Danny Bok. Aanleiding voor de opnames waren geluiden over een invasie van grondels in Nederland, die de redactie hadden bereikt. Dat bleek. Binnen anderhalf uur vingen de mannen ruim 100 zwartbekgrondels. Het item is nu terug te zien.

Ze noemen ze ook wel ‘Oostblok-piranha’s. Grondels, oftewel kleine roofvisjes die sinds enkele jaren met honderdduizenden tegelijk de Nederlandse wateren teisteren.

Op veel plekken bij rivieren en binnenwateren halen vissers er tientallen per uur uit het water. Ze worden er gek van want het is een ware plaag. Er zijn verschillende soorten grondels die vanuit Oost-Europa naar ons land zijn komen zwemmen. Het zijn echte alleseters. Andere vissen lopen hierdoor ook nog eens gevaar, maar volgens deskundigen is het knap lastig om de beesten te bestrijden.

Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland en Martijn Schiphouwer van het RAVON geven tekst en uitleg. Check het item hieronder:

Bron: Hart van Nederland

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.