Zeevissen - Pieren steken

5246
17 mrt 2015

Een riek, twee emmertjes en een zeef. Meer heb je niet nodig om zelf pieren en zagers te steken. Zo heb je niet alleen goedkoop, maar ook kakelvers aas. Dat is een niet te onderschatten element in de zeevisserij. Paul van Swaal – fanatiek zee-en wedstrijdvisser –neemt ons mee op pierenjacht.

Bij laagwater treffen we Paul van Swaal aan op de slikken bij Bruinisse. Niet om te vissen, maar voor het ‘vangen’ van aas. Vers zee-aas is namelijk één van de belangrijkste aspecten van het zeevissen, zeker voor een fanatiek wedstrijdvisser als Van Swaal. Bovendien is dit gemakkelijk zelf bij elkaar te spitten. “Je kunt natuurlijk naar de eerste de beste hengelsportzaak rijden, maar zelf spitten is een stuk goedkoper en daarbij ook een leuke bezigheid”, zegt Van Swaal. “Echt iedereen kan pieren steken. Mits de vorst een beetje weg blijft, kun je het hele jaar door aan voldoende vers aas komen.”

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

--> meer zeevissen
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide