Hét Visblad Online juli 2015 (video)

5363
25 jun 2015

Vanaf vandaag ploft het julinummer van Hét Visblad bij de abonnees in de brievenbus. Deze uitgave bevat een mooie, zomerse mix van zoete en zoute visserijen. Met de zomervakantie en het mooie weer in aantocht bieden we je dus weer volop inspiratie voor spetterende visavonturen!

Voor de nieuwe aflevering van Visblad TV reisden we af naar het Zeeuwse Westkapelle. Daar zocht presentator Ed Stoop samen met zeeviscrack Adriaan Dronkers de zeedijk op om achter de geep aan te gaan. Dat deden ze met licht materiaal, zodat deze acrobatische ‘zomergast’ zijn kunsten boven water optimaal kan vertonen. Hoe Adriaan de ‘zilveren pijl van Neptunus’ precies weet te strikken, zie je in onderstaande video. Zomergasten

Een andere zoute, zomerse verschijning is de diklipharder. Aan deze wat ondergewaardeerde maar bijzonder krachtige sportvis, kleeft het etiket dat hij moeilijk vangbaar is. Gerard Bultink legt je daarom precies uit hoe je deze lastige klant aan de schubben kunt komen. In de roofvisrubriek richten we ons op een andere zomerse verschijning: de roofblei. De heersende opvatting dat je het kunstaas voor deze rover op topsnelheid moet binnendraaien, is volgens Hennie Smits aan herziening toe. Hij laat zien dat je door te variëren in vistechnieken meer kans maakt om vis te vangen.

Bijzonder

Dat er binnen de sportvisserij volop bijzondere verhalen te vinden zijn, kun je lezen in de karper- en witvisrubriek. Zo reisden we voor het karperartikel af naar het Almelo-Nordhornkanaal. Daar spraken we Rowen van Benthem (24) over haar passie voor het karpervissen en het runnen van een eigen hengelsportzaak. In de witvisreportage komt een ander bijzonder verhaal aan de orde. Voor de veertienjarige Mark Salij vormde vissen dé remedie om in rustiger vaarwater te komen in een periode dat hij op school flink werd gepest. Inmiddels timmert Mark flink aan de weg als wedstrijdvisser.

WK Feedervissen 2015


Over ruim twee weken vindt op 11 en 12 juli het WK Feedervissen plaats aan het Kanaal Gent-Terneuzen, vlakbij Westdorpe. De vijfde editie van dit schitterende visevenement is voor het eerst toegewezen aan Nederland. Dat biedt een unieke kans om de beste feedervissers ter wereld live in actie te zien. Kom kijken bij het WK om Oranje aan te moedigen en deel te nemen aan alle leuke activiteiten die worden georganiseerd op het evenemententerrein!Lood en springende karpers

In de rubriek Haring of Kuit lees je alles over de haken en ogen omtrent het gebruik van lood binnen de sportvisserij en de inzet op het zoeken naar loodalternatieven. In de ‘Wist je Dat?’ doet karperspecialist Gerwin Gerlach het fenomeen van springende karpers uit de doeken. Natuurlijk ontbreken ook de rubrieken Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Spraakwater, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdnieuws, Service Online, Service Extra én de column van Sjaak Bral niet.


Abonnee worden?

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.