Zeldzame vissen planten zich voort bij het Zwarte Water (video)

9212
26 jun 2015

Tijdens een onderzoek van ondergelopen graslanden bij het Zwarte Water in Overijssel zijn een pas geboren kwabaal en grote modderkruipers aangetroffen. Het onderzoek vond plaats in het kader van de Vissenatlas Overijssel.

RAVON, Sportvisserij Oost Nederland en Sportvisserij Nederland werken samen aan deze Vissenatlas, waarbij de verspreiding van vissoorten in kaart gebracht wordt. Het gebied stroomafwaarts van Overijsselse Vecht werd hiervoor nader onderzocht toen de bijzondere vissen werden gevangen. Wie weet wat er nog meer op zal duiken tijdens het verzamelen van visgegevens voor deze atlas?Video: kwabaal aangetroffen (bron: Ravon)Grote modderkruiper


Graslanden belangrijk

Graslanden die tijdelijk overstromen zijn erg belangrijk voor een natuurlijk functionerend systeem. Deze overstromingsvlaktes kunnen dienen als tijdelijk opgroeigebied voor jonge vis. De achteruitgang van een aantal zeldzame soorten heeft o.a. te maken met bijna geheel ontbreken van gebieden die regelmatig overstromen.

-> Lees meer en check de video op Natuurbericht.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.