WK Kust Junioren in Zeeland 16-23 okt.

5513
24 sep 2015

Van 16 tot 23 oktober is het strand tussen Domburg en Westkapelle het toneel van het WK Kustvissen voor Junioren. Circa 20 landen doen mee aan deze mondiale. Er wordt gevist in twee leeftijdscategorieën: Junioren tot 16 jaar en de wat ‘oudere jongeren’ tot 21 jaar. In deze laatste categorie is Nederland regerend Wereldkampioen sinds vorig jaar in Frankrijk goud werd gewonnen en vier van de vijf landgenoten in de individuele top-10 eindigden.

Nu in het eigen vertrouwde Zeeland wordt gevist hebben bookmakers Oranje opnieuw tot een van de belangrijkste kanshebbers op goud getipt. Reden te meer om de wedstrijd(en) als supporter of gewoon belangstellende te bezoeken. Bovendien heeft Sportvisserij Nederland voor dit wereldkampioenschap in eigen huis een team in de categorie U16 geselecteerd. Die vissen dus hun eigen WK met een eigen kans op eremetaal.  De Zeeuwen zijn tot de tanden bewapend met thuisvoordeel, maar levert dat straks ook een podiumplaats op?Nederlandse teams


Het team tot 21 jaar bestaat uit de jonge topvissers Joeri Minderhoud, Mart Verhage, Kees Gillissen, Jarno Minderhoud; alle vier woonachtig in Westkapelle en lid van HSV Westkapelle. Lennard Noorthoek uit het nabij gelegen Sint Philipsland en lid van HSV De Makreel maakt het team compleet. Meer lokale kennis van de Zeeuwse kustvisserij en het gekozen parkoers bij Domburg konden hoofdcoach Henri Karremans en zijn assistent Frank Peene niet vinden.


Team U21

Dat geldt evengoed voor ons jongere team dat bestaat uit de vier Zeeuwen Machiel Wielaard en Steff Bals uit St. Annaland, Maarten van Beek uit Krabbendijke, Rik van Koeveringe uit Oost-Souburg en de enige niet-Zeeuw Mike Spee uit Krimpen a/d IJssel.
Ook van dit team is Henri Karremans hoofdcoach, maar wordt hier geassisteerd door de twee voormalige jeugdkampioenen Adriaan Dronkers en Corné Westerlaken.


Team U16


Montage


Het is nog maar de vraag welke vissoorten een belangrijke rol gaan spelen tijdens het WK in oktober. Grote zomervis, kleinere wintervis of wellicht een combinatie daarvan. Daarom houden coach Henri Karremans en zijn pupillen tot en met de laatste training nog alle opties open qua onderlijnen en tactiek. Mocht de zee onstuimig zijn en de platvis een belangrijke rol gaan spelen, dan zal gevist worden met onderstaande montage. Door de stalen a ouders blijft het aas dan goed bij de bodem: de plek waar de bot, schar en tong hun maaltje bijeen scharrelen.Programma

Op zaterdag start het WK Kustvissen Junioren met name voor het publiek met de traditionele Vlaggenparade welke om 14.30 uur in Domburg plaatsvindt gevolgd door de presentatie van de teams in theater De Parel. Zondag wordt vervolgens op het parkoers van 10.30 – 14.30 uur de officiële en voor alle teams verplichte trainingswedstrijd gehouden.

De wedstrijden die echt meetellen voor het WK zijn van maandag t/m woensdag steeds van 10.30 – 14.30 uur, terwijl de laatste en beslissende match op donderdag van 9.30 tot 13.30 plaatsvindt. Daarna worden zo snel mogelijk de resultaten publiekelijk bekend gemaakt en weten wat ‘onze jongens’ hebben gepresteerd. 

Meer informatie en het laatste nieuws vind je op de website van het WK Kust Junioren 2015.

Tot in Zeeland!
Gerelateerde berichten
24 mei 2015 Spannende Nederlandse Kampioenschappen Kustvissen Junioren en Dames 6403 Op het strand van Domburg werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor junioren en dames vervist. Een speciaal moment, want juist op dit Nederlands Kampioenschap mochten de “kleine junioren” gaan strijden voor een plaatsje in het team dat ons land in oktober zal gaan vertegenwoordigen tijdens het Wereld Kampioenschap Kustvissen Junioren 2015. Voor hen werd de strijd van het najaar naar voren gehaald om zodoende de beste junioren te kunnen afvaardigen. De dames en de oudere junioren vonden deze periode van het jaar ook perfect, omdat er nu veel vis wordt gevangen. Dat bleek ook wel, want in alle categorieën snoepten de botten, zeebaarsjes, tarbotje en zelfs een grote harder van de aangeboden pieren en zagers. Tot plezier van deelnemers, supporters en organisatie. Een kampioenschap om in te lijsten voor alle betrokkenen 12 mei 2014 Dik verdiend wereldkampioenschap! 5644 Nu we met een goed gevoel weer thuis zijn gekomen, willen we in een terugblik nog terugkijken op ons afgelopen WK en de uitslagen van onze eigen team doorgeven voor wie de link op internet (www.ffpmborddemer.com) niet kon vinden. Het is weer een super WK geweest met niet alleen een wereldtitel voor het team, maar ook de derde plaats voor Kristiaan (brons), de vijfde plaats voor Kees, de zevende voor Marco, de achtste voor Lennard. Matthijs eindigde in het midden van de deelnemersveld, maar heeft belangrijke punten binnengehaald op dagen dat anderen een off-day of een slechte plaats hadden! Eigenlijk kunnen we terecht opmerken, dat deze titel het resultaat is van een sterk collectief, gesmeed door enthousiasme en kennis van de coaches Frank en Henri!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.