HSV Service

Opnieuws visstropers gepakt op Gooimeer

8916
24 okt 2008

Nog geen twee weken na de aanhouding van twee stropers die met warnetten op snoekbaars visten, was het opnieuw raak op het Gooimeer. Ditmaal deden de stropers zich voor als gewone sportvissers.

Zij bleken bij controle maar liefst tien snoekbaarzen in bezit te hebben, terwijl wettelijk is voorgeschreven dat per visdag maximaal twee snoekbaarzen per persoon mogen worden meegenomen. Bovendien visten de stropers met meer dan de twee per persoon toegestane hengels.

De stropers zijn gepakt na meldingen van sportvissers over visstroperij op het Gooimeer. Een intensieve controleactie van het Regionaal Milieuteam Flevoland, Staatsbosbeheer en de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland heeft geleid tot de aanhouding van de stropers. De tien snoekbaarzen en het stropersmateriaal – tien hengels, visboot met buitenboordmotor, boottrailer en toebehoren – zijn in beslag genomen.

Het komt vaker voor dat visstropers ook overdag actief zijn. Zij vissen dan met hengels en zijn daardoor moeilijk van gewone sportvissers te onderscheiden. De stropers hebben het veelal voorzien op snoekbaars. Deze vis is steeds vaker terug te vinden op de menukaart van restaurants en wordt via het illegale circuit door stropers aangeleverd.

Visstroperij komt in uiteenlopende vormen nog regelmatig voor op diverse (grote) wateren in noordwest Nederland. Om de pakkans te vergroten doet de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland een beroep op sportvissers en andere waterrecreanten om illegale praktijken direct te melden bij de hengelsportfederatie 0251-318882 en de Algemene Inspectiedienst (AID) 045-5466230.

Bron: Federatie van Hengelsportverenigingen NoordWest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.