Vis & water

Kleine honderd vissen gestorven na stortbui

5160
06 jul 2009

Bron: tctubantia.nl. HENGELO - Het Waterschap Regge en Dinkel schat dat tussen de vijftig en honderd vissen gestorven zijn als gevolg van de stortbui van vrijdag. Vooral die in de vijver aan de Johan Buziaustraat legden massaal het loodje.

Foto: Jongens vissen een dode snoek uit de vijver aan de Johan Buziaustraat.

Medewerkers van het Waterschap zijn tot zaterdagavond laat bezig geweest zuurstof te pompen in de vijver in de Hasseler Es.

Ook in het water bij het winkelcentrum in de wijk lagen tot zondagmiddag vissen naar water te happen. Het Waterschap heeft de gemeente verzocht de fontein aan te zetten om meer zuurstof in het water te krijgen. Maar medewerkers van de gemeente kregen de pomp van de fontein niet aan de praat. De situatie verbetert hoogstwaarschijnlijk zondagavond, aldus een woordvoerster van de gemeente, omdat er regen is voorspeld.

De stortbui van vrijdag zorgde ervoor dat het regenwater veel vuil van de straten meenam. Dat water belandde in de vijvers, waar vissen in de problemen kwamen. Er zijn speciale beluchtingsmachines geplaatst, om de dieren die nog leven voldoende zuurstof te geven. Twente Milieu heeft zaterdag de dode vissen afgevoerd. Dat zal ze zondag ook doen.

Bron: tctubantia.nl

-> Meer over vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.