Vis & water

Oranje dames gaan voor goud bij WK Dobbervissen in Servië

1648
25 aug 2023

Komend weekend gaat het vrouwenteam van Sportvisserij Nederland in Servië de sportieve strijd aan op het 29e WK Zoetwatervissen voor Dames. De Oranje equipe is geen uitgesproken titelfavoriet, maar mag zich wel tot kanshebber voor eremetaal rekenen.

Op dit moment is de Nederlandse ploeg volop in training aan een gekanaliseerde zijarm van de Donau (bij Apatin) om hier op zaterdag 26 en zondag 27 augustus zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Het team van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven bestaat uit een mix van ervaring en jong talent. Zo telt het zevental twee voormalig individueel wereldkampioenen: Floor Verhoeven en Anja Groot. Anderzijds maakt Daphne Janssen haar WK-debuut. Kira Epping, Susanne Dijkstra, Fabiënne ter Horst en Mandy Swart maken de ploeg van Sportvisserij Nederland compleet.


Iedere vis telt

Om boven de andere landenteams uit te steken moeten de Oranje dames alles uit de kast halen. Het omvangrijke en gevarieerde visbestand – brasem, bliek en voorn, maar ook karper en carassio – maakt het mogelijk om diverse technieken en strategieën toe te passen om je in de prijzen te vissen. Daarbij telt letterlijk iedere vis, groot of klein.

Gevaarlijke outsider

Aan de hand van de trainingsresultaten bepalen de bondscoaches welke vijf dames de ploeg vormen die op zaterdag het spits af bijt. De WK-wedstrijden beginnen na een voorbereiding van twee uur om klokslag 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. Nederland is niet de uitgesproken favoriet voor de wereldtitel, maar kan met de nodige ervaring op zak zeker een gooi doen naar de wereldtitel. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de Nederlandse vissende dames zondag in Servië op het podium staat met een gouden medaille.


Van links naar rechts. Achterste rij: Sjors Milder, Stefan Verhoeven, Peter Swart en Gerda Swart. Middelste rij: Floor Verhoeven, Daphne Janssen, Susanne Dijkstra, Kira Epping en Jan van Schendel. Onderste rij: Anja Groot, Mandy Swart en Fabienne Ter Horst.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.