Uitzet Elftenlarven

3636
09 jun 2015

Afgelopen woensdag 3 juni werden in Keulen Poll weer elftenlarven uitgezet in de Rijn. Door de schooljeugd en hoogwaardigheidsbekleders werden honderden elftenlarven losgelaten. De festiviteiten werden begeleid door de Poller Maigeloog (soort gilde) die de terugkeer van de elft ieder jaar herdenkt in het stadsdeel Poll.

Voorafgaand aan de uitzettingen waren er toespraken van de Minister van Milieuzaken, de heer J. Remmel. Hij memoreerde het belang van “levende wateren” met een goede waterkwaliteit en -verbindingen. De wateren worden momenteel door de mens zwaar belast. Van de 51 inheemse vissoorten zijn 16 soorten al uitgestorven of acuut bedreigd.


Elft-larven, klaar om uitgezet te worden

De minister uit Hessen en de burgemeester van Keulen hielden ook toespraken. Door dhr. W. Sollbach (ere-voorzitter van het Rheinische Fischerei Verband 1880 e.V.) werden de toespraken besloten en werden de elftenlarven uitgezet in de Rijn, onder begeleiding van twee blusboten.

Momenteel zijn er nog niet veel meldingen van terugkerende volwassen elften. Op de Hoogrijn is het hoogwater en misschien is de paaitrek daardoor wat verlaat.

Afgelopen woensdag werden pas de eerste paairijpe elften gevangen in de Lek bij Hagestein. Ook van sportvissers komen meldingen binnen, maar tot nu toe bleken dit allemaal (grote) finten te zijn.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.