Oranje verdedigt titel op WK Sportvissen in Slovenië

5116
09 sep 2015

Zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. wordt aan de Sava bij het Sloveense Radece het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren gehouden. DÉ meest prestigieuze viswedstrijd ter wereld aan een van de mooiste en visrijkste rivieren van dit prachtige land.

Nederland is na de fantastische gouden overwinning van vorig jaar in Kroatië nu regerend Wereldkampioen en titelverdediger.
Vandaar dat onze bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven het gouden team van 2014 zo veel mogelijk in tact hebben gelaten door Jurgen Spierings, Arjan Klop, Jo Adriolo, Dieter Friederischs, Stefan Altena en Ramon Ansing te selecteren. Een team van zeer ervaren mannen die al vele jaren in de mondiale top meedraaien zoals Friederichs en Adriolo, maar ook de jonge getalenteerde Ramon Ansing wiens ster bijzonder snel is gerezen.

Naast Nederland worden ook Engeland, Italië, Hongarije, Rusland en natuurlijk het thuisland Slovenië als grote kanshebbers voor de wereldtitel genoemd en zal een gelukkige stekloting ook voor Oranje cruciaal zijn.
Zowel de vaste hengel als match-en bolognesehengel zullen worden gebruikt en de meest voorkomende en te verwachten vissoorten zijn brasem, voorn en blauwneus (vimba), maar ook karper en barbeel.

Na trainingssessies op maandag t/m vrijdag start het ‘echte’ WK na een voorbereiding van twee uur om 10.00 uur en eindigt de wedstrijd zowel zaterdag als zondag om 14.00 uur waarna zondagmiddag om 15.00 uur de uitslag van het WK bekend wordt gemaakt.


Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.