Geslaagde vismeesterdag (foto's)

7243
30 sep 2015

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september heeft Sportvisserij Nederland samen met de federaties twee Vimeesterdagen georganiseerd op het complex van Toms Creek in Lelystad. De vismeesters kregen presentaties over de resultaten van de vislessen in de afgelopen jaren, het geven van visles in het speciaal onderwijs en het nieuwe beleidsplan Jeugdwerk. Daarna was er tijd om te vissen!

Tijdens de beide dagen konden de vismeesters meteen hun kleding en materialen aanvullen of vervangen. Naast nieuwe hengels, tuigjes, en reservematerialen werden ook de nodige poloshirts en bodywarmers uitgedeeld. Omdat door het geven van de vislessen veel vismeesters de nodige vistijd hebben moeten inleveren, was er tijdens de vismeesterdagen veel tijd ingepland om te vissen in de Avonturenvijvers van Toms Creek. Hier werden de nodige karpers, meervallen en steuren gevangen, waaronder enkele hele grote exemplaren. En dat onder perfecte weersomstandigheden!

Verdere uitbreiding vislessen

Het vislesprogramma is een onderdeel binnen het jeugdwerk waarmee in de afgelopen jaren lokaal, regionaal en landelijk zeer succesvol is samengewerkt. In 2015 zijn in totaal 350 vislessen gegeven op basisscholen, zowel in het regulier als het speciaal onderwijs. De komende jaren wil Sportvisserij Nederland intensief met de federaties samenwerken om het aantal vrijwilligers bij hengelsportverenigingen te vergroten, waardoor nog meer kinderen enthousiast kunnen worden gemaakt voor de hengelsport. Het streven is om in 2020 jaarlijks 1000 vislessen op basisscholen te geven. Hiervoor is het nodig dat er jaarlijks meer vismeesters worden opgeleid dan nu het geval is. Vanuit het onderwijs is er volop interesse, dus hier ligt een mooie taak voor de georganiseerde hengelsport. Geef je op voor de cursussen Viscoach en Vismeester!

Bekijk hieronder een korte foto impressie van de Vismeesterdagen.

Gerelateerde berichten
02 jul 2015 WHV De Karper Winterwijk heeft nu drie vismeesters! 5665 Nu het schooljaar bijna ten einde is, zijn we alweer op de helft van het vislesseizoen van 2015. In augustus en september worden er weer flink wat vislessen gegeven. In Winterswijk is Danny Freriks onlangs geslaagd als derde vismeester van WHV De Karper! 12 mei 2015 Vislesseizoen van start 3253 Met het mooie weer van de afgelopen weken is ook het vislesseizoen weer van start gegaan. Een grote groep vismeesters en begeleiders gaat dit jaar langs bij tal van basisscholen om ruim 400 vislessen te verzorgen. 22 okt 2014 Meer vislessen in 2014 (video) 5391 Het aantal jeugdleden binnen de hengelsport vertoont ook in 2014 weer een stijgende lijn. Dit is mede het gevolg van de speciale vislessen en andere jeugdactiviteiten die de hengelsportverenigingen organiseren. Zo werd dit jaar bijna de grens van 400 vislessen doorbroken. 05 jun 2014 Nieuw lesmateriaal vismeesters 5385 Het aantal aanvragen voor vislessen op basisscholen neemt jaarlijks toe. De combinatie van een biologieles over vis en de onderwaterwereld, gevolgd door een visexcursie, valt goed in de smaak. De vismeesters die door Sportvisserij Nederland worden opgeleid, hebben voor bij de vislessen sinds kort enkele gloednieuwe presentaties tot hun beschikking. 25 jun 2013 Vislessen lopen als een trein 6376 Veel hengelsportverenigingen zijn al overtuigd van het succes van vislessen om (nog niet vissende) kinderen te laten ervaren hoe leuk sportvissen is. Zij gaan dit jaar de basisscholen in hun gemeente langs om duizenden kinderen te enthousiasmeren voor het vissen en te interesseren voor het viswater in hun omgeving.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.