Zeeforel doet het goed in Drents-Groningse wateren (video)

6170
21 okt 2015

LAUWERSMEER - Grote vreugde om een kleine vis. De jonge zeeforellen, die in het voorjaar zijn uitgezet in de Drentse wateren, doen het goed. RTV Noord maakte een item.

Tijdens het onderzoek naar de jonge zeeforelletjes zijn er gisteren met elektrovissen 12 exemplaren aangetroffen op alle locaties waar ze van het voorjaar zijn uitgezet. Het ging er niet om zoveel mogelijk te vangen maar om aan te tonen dat de forelletjes in deze Drentse beken kunnen overleven.

Er werd gevist in het Oostervoortsediepje en Grootte Diep tussen Roden en Norg. De forelletjes zijn in het voorjaar 2015 uitgezet en waren ongeveer 2 cm groot. De uitzet was een onderdeel van het Zeeforelproject. De spanning was groot of de visjes de zomer hebben overleefd en of de habitat echt een gezonde leefomgeving zou zijn.

Meten is weten


Vissers van Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederatie en medewerkers van het waterschap gingen voor het eerst sinds de uitzetting het water in om te kijken hoe het kleine grut het doet. Door elektrisch te vissen verdoven ze de zeeforellen, waarna de dieren kunnen worden opgemeten. De vissen blijken flink gegroeid.

Trekken


Als het goed blijft gaan met de zeeforellen, trekken ze straks via het Lauwersmeer naar de Noordzee om daar verder te groeien. Als ze klaar zijn om voor nageslacht te zorgen, leggen ze dezelfde route af, maar dan in omgekeerde richting.

Bekijk hier het item op RTV Noord:Meer foto's en video's vind je op de Facebookpagina van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.