Vissen tellen in Geestmerambacht (video)

8837
28 okt 2015

Hoeveel vissen zitten er in Geestmerambacht? Dat zoekt Sportvisserij Nederland deze week uit tijdens een uitgebreid visserijkundig onderzoek. RTV Noord-Holland maakte gister een verslag.

In 2007 werd de recreatieplas Geestmerambacht in Noord-Scharwoude afgesloten van het Noord-Hollands Kanaal. Sinds die tijd zijn er drie onderzoeken gedaan naar de visstand: in 2007 en 2010 werd ook geteld. Een goede visstand is belangrijk voor de sportvissers.


Eerder werd ook al onderzoek gedaan

Tijdens het onderzoek, dat samen met een beroepsvisser wordt uitgevoerd, worden vissen gevangen, gemeten, gewogen en uiteraard weer netjes teruggezet. Zo wordt de conditie van vis bepaald en zijn trends te zien. Naar aanleiding van de onderzoeken kunnen gerichte maatregelen genomen worden zoals het uitzetten van vis.

In het verleden zijn al forellen uitgezet in de plas. Door het ontbreken van stromend water plant deze soort zich hier echter niet voort. Het is daarom spannend of er forel wordt gevangen deze dagen.

Gerelateerde berichten
24 apr 2014 Visblad TV video: forelvissen Geestmerambacht 8205 Bij iedere editie van Hét Visblad verschijnt ook een nieuwe video die hoort bij de rubriek Visblad TV. In de nieuwe aflevering bij het mei nummer dat vandaag verschijnt, gaat presentator Ed Stoop forelvissen op Geestmerambacht. 06 nov 2013 Nieuwe ‘voorraad’ forellen in het Geestmerambacht 10250 In februari van dit jaar zijn door Sportvisserij MidWest Nederlandvoor het eerst 1.000 regenboogforellen uitgezet in het water van het Geestmerambacht. 15 feb 2013 Forellen in recreatiemeer Geestmerambacht 14630 Op Valentijnsdag is de eerste partij regenboogforel uitgezet in recreatiemeer Geestmerambacht. De plas is daarmee het eerste buitenwater in Noord-Holland waar forellen zwemmen. Burgemeester Cornelisse van de gemeente Langedijk gaf het startsein voor de uitzet. 01 nov 2007 Eerste resultaten visstandbemonstering Recreatieplas Geestmerambacht 7858 Vorige week is de visstand in de afgesloten Recreatieplas Geestmerambacht onderzocht. Drie dagen lang is de plas door Sportvisserij Nederland en de voormalige beroepsvisser afgevist met fuiken, netten en electro-visapparatuur. De vangsten waren afwisselend en verrassend. In afwachting van de rapportage geven wij u alvast de eerste resultaten. 26 okt 2007 Geestmerambacht Walhalla voor sportvissers 8083 Langedijk - Het Geestmerambacht zal zich de komende jaren gaan ontwikkelen tot een waar sportvissers-walhalla. Want waar vind je nog snoeken van een meter? Bovendien is de kans groot dat in de toekomst forellen worden uitgezet in het recreatiegebied tussen Alkmaar en Langedijk.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide