HSV Service

Uitnodiging ledenvergadering Sportvisserij Nederland

5656
04 jun 2015

Op zaterdag 6 juni houdt Sportvisserij Nederland haar 10de algemene ledenvergadering bij het NOC*NSF in Papendal (nabij Arnhem). De zeven regionale hengelsportfederaties en de drie landelijke specialistenorganisaties -de leden- beslissen dan over het beleid van de landelijke organisatie.

’s Ochtends zijn er interessante presentaties voor bestuurders en vrijwilligers van de hengelsportverenigingen. Zij zijn van harte welkom.

Uitdagingen

Vanaf 10.00 uur zal Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland, in zijn jaarrede ingaan op de uitdagingen waar de hengelsport in Nederland de komende jaren voor staat. Op enkele belangrijke onderwerpen zal door externe sprekers nader worden ingegaan.


Menno Knip

Versterken verenigingen

Organisatie adviseur Berend Rudingh vertelt over het versterken van de hengelsportverenigingen en het meer betrekken van de sportvissers bij de vereniging. Berend is gespecialiseerd in veranderingsprocessen bij sportverenigingen en een belangrijk adviseur van de KNVB.

Noodzaak handhaving

Senior inspecteur Joost van den Akker van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit zal een presentatie verzorgen over de noodzaak van handhaving in de visserij, zowel op zee als het binnenwater. Hij zal ingaan op de inspanningen van de NVWA en de mogelijkheden van samenwerking met de hengelsport.

Uniek zeeforelproject

Carla Alma, dagelijks bestuurslid van het waterschap Noorderzijlvest, geeft een boeiende inkijk in een uniek zeeforelproject in Groningen / Friesland. Hoe via visstandbeheer naar het voorbeeld van het Deense Fünen het toerisme in het noorden van ons land wordt bevorderd. Hoe de hengelsport de samenwerking van diverse overheden en natuurorganisaties voor een dergelijk project van de grond kregen en hoe sportvissers zich vrijwillig gaan inzetten voor een goed leefgebied voor de zeeforel.

Nieuw beleidsplan

’s Middags is het officiële gedeelte van de ledenvergadering. De leden besluiten dan over o.a. het nieuwe beleidsplan voor de komende vijf jaren.

De agendastukken zijn hieronder te downloaden (pdf):

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide