HSV Service

Schoolklassen bij Visserijkundig Onderzoek

4436
14 dec 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland tweemaal een Visserijkundig Onderzoek uitvoeren in Hellevoetsluis en Tienray. Bij het onderzoek in Hellevoetsluis komen er basisschool leerlingen kijken aan de waterkant.
Het eerste onderzoek vindt plaats op dinsdag 15 én woensdag 16 december in de Gracht te Hellevoetsluis nabij het winkelcentrum aan de Glacisweg / Gorslaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van Hengelsportvereniging Het Voornse Kanaal. Bij dit onderzoek komen groep 7 en groep 8 langs van de OBS ’t Schrijverke uit Hellevoetsluis voor een visles. Het tweede onderzoek is op donderdag 17 december op verzoek van Hengelsportvereniging de Vriendenkring in de visvijvers aan de Schietbaanweg te Tienray.

Onderzoek

Met het onderzoek hopen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten om 09.30 uur: 
  • Dinsdag 15 december; Gracht te Hellevoetsluis (09.30 uur aan de Glacisweg / Gorslaan). Om 10.00 en 11:00 uur komen groep 7 en 8 van de Openbare Basisschool ´t Schrijverke naar de waterkant voor een visles. 
  • Woensdag 16 december; Gracht te Hellevoetsluis (09.30 uur aan de Glacisweg / Gorslaan). 
  • Donderdag 17 december; Visvijvers te Tienray (09.30 uur Schietbaanweg).

 

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater. 

Lees hier meer over Visserijkundig Onderzoek en direct een onderzoek aanvragen
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.