Vis & water

Vis TV: zeevissen in het binnenland gemist? (video)

7543
20 mrt 2017

Afgelopen zondag streken Ed en Marco neer aan het Noordzeekanaal bij Velsen-Zuid. Dit kolossale scheepvaartkanaal — dat Amsterdam met de zee verbindt — is een populair snoekbaarswater. Het duo gaat echter iets heel anders doen: zeevissen met feederhengels en verse pieren. En dat een paar kilometer landinwaarts!


Het Noordzeekanaal is een bijzonder viswater. In bepaalde delen mengen zoet en zout water nauwelijks. Het is daarom mogelijk om een flink eind landinwaarts in de diepe zoute vaargeul bot, gul en wijting te vangen, en op de ondiepe stukken bijvoorbeeld snoekbaars of baars. Bovendien schijnt dat je er met name in de avonduren goed tong kunt vangen. Ed en Marco vissen tijdens de opnamedag tot laat in de avond door in de hoop op zo’n smakelijke platvis.

Bekijk hier alvast de promo:


Pittige feederhengels

Nadat bij de lokale hengelsportzaak verse zagers en pieren zijn ingeslagen, rijden Ed en Marco naar het pontje van Velsen. Ondanks dat hier enorme zeeschepen voorbij varen, hebben ze de zware zeehengels en dito molens thuisgelaten. De vaargeul ligt namelijk op veel plekken dicht onder de kant. Het duo vist daarom met pittige feederhengels en werpgewichten tot maximaal 50 gram. Ze gooien hun beaasde onderlijnen zonder enige moeite naar het diepe water dankzij de dunne gevlochten lijn van 10/00 en een nylon voorslag van slechts 30/00.


Met stevige feederhengels kun je prima uit de voeten aan het Noordzeekanaal.


Populaire stek

Op de gekozen stek is het water de hele dag flink in beroering door de veerpont. Ed en Marco hopen dat dit zorgt voor actieve vis. De plek blijkt in ieder geval erg populair te zijn bij lokale sportvissers. Dat geeft vertrouwen. Terwijl aan de overkant de imposante Hoogovens hun rook uitspuwen, nemen de presentatoren plaats in hun zetel. Genietend van een verse kop koffie komt er vlak voor hun neus een aalscholver boven water. Die heeft een flinke tong tussen zijn snavel. Een goed teken: er zit — of zat — in ieder geval tong op de stek. Zal het Ed en Marco ook lukken om tong te vangen? Bekijk hier de uitzending terug.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.