Karperuitzet: sieraden voor de Friese Boezem (video)

8624
19 dec 2015

Het zal de ware sportvisser niet ontgaan zijn; afgelopen zaterdag zijn er wederom prachtige spiegelkarpers uit gezet in de Friese Boezem.

Vele vrijwilligers, voornamelijk van De KSN regio Fryslân, hebben zich ingezet om alle karpers in Wergea te wegen, fotograferen en elders in Fryslân weer uit te zetten. Naast de vele foto’s die er gemaakt zijn is er ook een mooie filmimpressie gemaakt:Alle betrokken partijen, waaronder natuurlijk ook Sportvisserij Fryslân, kijken terug op een zeer geslaagde uitzet.

Nu wachten op de eerste terug meldingen.

Gerelateerde berichten
12 nov 2015 Sportvissers gaan 1750 kg karpers uitzetten op De Benedenrivieren (video) 8405 Zaterdag 21 november gaan zo’n zestig fanatieke sportvissers wederom spiegelkarpers uitzetten. In totaal gaat het om 1750 kg die in het kader van het Spiegelkarperproject (SKP) Benedenrivieren worden uitgezet. De karpers worden uitgezet op verschillende locaties in Zuidwest Nederland. 16 jul 2015 Graskarper: biologische grasmaaier 8737 Waterplanten zijn een essentieel onderdeel van een gezond ecosysteem. Teveel waterplanten zijn echter funest voor het watermilieu en de visstand. De graskarper biedt een biologische en goedkope oplossing. 29 apr 2015 Meer karper dankzij de Nachtvis- en Derdehengeltoestemming 5751 De inkomsten uit de verkoop van de Nachtvis- en Derde hengeltoestemming vloeien direct terug in het verbeteren van de mogelijkheden voor de karpervisserij. Zo zijn er hierdoor al de nodige grootschalige karperuitzettingen gerealiseerd. 03 mrt 2015 Eerste karper Noord-Willemskanaal teruggemeld! 8936 Afgelopen zaterdag 28 februari zijn op vier plaatsen langs het Noord-Willemskanaal in totaal 240 spiegelkarpers uitgezet, voorzien van tags en transponders. Inmiddels is de eerste vangstmelding al een feit! 26 feb 2015 Grote merkactie en karperuitzet Groningen (audio) 7217 Zaterdag 28 februari zullen er op vier plaatsen langs het Noord-Willemskanaal in totaal 240 spiegelkarpers worden uitgezet. De officiële uitzet is om 12.00 uur bij het federatiekantoor Transportweg 13, Tynaarlo.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.